Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи має право транспортний експедитор-єдинник отримувати від замовника пальне

20 березня 2019, 08:30
246
0
Реклама

До фахівців ДФСУ звернулись за роз'ясненням: чи має право юрособа - єдинник групи 3, що надає послуги транспортного експедирування, отримувати від замовника матеріали (пальне) для використання під час надання цих послуг (зокрема, чи не суперечитиме це п. 291.6 ПКУ, згідно з яким платники єдиного податку третьої групи повинні здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) виключно в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій)).

У відповідь контролери в ІПК від 07.03.2019 р. № 957/6/99-99-12-02-03-15/ІПК повідомили: п. 291.6 ПКУ регламентується тільки форма отримання доходу, який підлягає оподаткуванню єдиним податком, а саме виключно грошова форма. Якщо витратні матеріали (пальне), отримані від замовника послуг, не є складовою частиною суми отриманої винагороди за надані послуги з транспортного експедирування, то ці матеріали не включаються до складу доходу. Форма здійснення витрат ПКУ не регулюється.

З огляду на те, що добігає кінця перший квартал, увазі юросіб-єдинників пропонуємо матеріал "Декларація юрособи - єдинника групи 3: правила заповнення" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини