Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платник податків не відповів на запит контролерів: чи можуть перевірити його контрагента

20 березня 2019, 09:00
756
0
Реклама

Тлумачення п. 79.2 ПКУ як підстави для призначення перевірки є помилковим: зазначена норма лише встановлює особливості проведення перевірки. На цьому наголосив ВС/КАС в постанові від 12.03.2019 р. у справі № 807/1349/13-а.

Водночас суд підтримав позицію суду першої інстанції, який визнав протиправним наказ про проведення позапланової документальної перевірки з огляду на те, що

в ОДПІ не було правових підстав, встановлених пп. 78.1.1 ПКУ, для призначення відповідної перевірки. Адже за обставинами справи відмовив у наданні відповіді на письмовий запит контролерів не ФОП-позивач (про проведення перевірки якого видано наказ), а його контрагент. Отже, перевірці на підставі п. 78.1.1 ПКУ підлягав саме контрагент позивача.

З цікавими позиціями суду касаційної інстанції можна ознайомитися у матеріалі "Огляд практики Верховного Суду: податкові та трудові спори. Січень-2019" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини