Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як провести через РРО продаж товару з відстроченням платежу

20 березня 2019, 10:45
1022
0
Реклама

Товариство, яке планує здійснювати господарську діяльність з реалізації товару з відстроченням платежу фізичним особам кінцевим споживачам через РРО поцікавилось у ДФС яким чином правильно відобразити таку операцію в чеку.

Так, законодавством України у сфері проведення розрахунків за товари (роботи, послуги) у готівковій та безготівковій формі чітко і однозначно встановлені вимоги до змісту та форми розрахункових документів, іншого чинним законодавством не передбачено. Про це відзначено в ІПК от 05.02.2019 р. № 407/6/99-99-14-05-01-15/ІПК.

Отже, у випадку проведення розрахункових операцій з відстроченням платежу або в кредит необхідно відповідно до вимог чинного законодавства при відпуску товару (послуги) видати покупцеві розрахунковий документ встановленої форми із зазначенням у ньому форми оплати "У КРЕДИТ". Таким чином, фіскальний чек, оформлений належним чином, повинен бути виданий покупцю при продажу товарів.

При цьому отримання коштів, які надходять у рахунок продажу товару у кредит, слід оприбутковувати в касі підприємства з оформленням прибуткових касових ордерів.

Читайте також статтю "Інтернет-торгівля з розстроченням платежу: особливості обліку" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини