Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які помилки у поданому Звіті з ЄСВ підприємець не може виправляти самостійно

20 березня 2019, 16:00
523
0
Реклама

ГУ ДФС у Дніпропетровській області нагадує: ФОП, які перебувають на загальній системі оподаткування, подають Звіт за формою згідно з таблицею 1 додатка 5 до Порядку № 435.

ФОП, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, подають Звіт за формою згідно з таблицею 2 додатка 5 до Порядку № 435 (п. 11 розд. ІV Порядку № 435).

ФОП, які протягом звітного року змінювали систему оподаткування, формують та подають до органів доходів і зборів один Звіт з наявним титульним аркушем, який включає дві таблиці: таблицю 1 та таблицю 2 додатка 5 до Порядку № 435.

Отже, якщо ФОП подано Звіти, які не відповідають обраній системі оподаткування, або неправильно зазначено період, за який нараховується ЄСВ, то такими платниками порушено норми Порядку № 435.

Слід зауважити, що Порядком № 435 не передбачено повторне подання Звіту за один і той же період після граничного терміну подання Звіту, а також самостійне виправлення вищезазначеного типу помилок.

Подати Звіт за формою Д5 вчасно та швидко можна в онлайн-сервісі Liga:REPORT.

Liga: REPORT - інноваційний та безпечний онлайн-сервіс для формування та подання звітності для будь-якого бізнесу. Зручна система реєстрації податкових накладних: легко створювати (є підказки щодо заповнення); все в одному вікні; звірка з ЄРПН; масова відправка, а незабаром - контроль ризикованості блокування НН.

Спробуйте прямо зараз. 7 - денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини