Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдинник 3 групи отримав дохід, що перевищує 5 млн. грн: який порядок оподаткування доходу

21 березня 2019, 08:30
330
0
Реклама

ГУ ДФС у Запорізькій області повідомляє: платники ЄП третьої групи, які перевищили у податковому (звітному) періоді обсяг доходу 5 млн. грн., до суми перевищення застосовують ставку ЄП у подвійному розмірі ставок, визначених п. 293.3 ПКУ.

У разі перевищення протягом календарного року встановленого обсягу доходу платниками ЄП третьої групи (5 млн. грн.) необхідно перейти на загальну систему оподаткування з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому відбулося таке перевищення.

Заява про відмову від застосування спрощеної системи оподаткування подається не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення обсягу доходу.

Якщо платник ЄП не подає заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування добровільно, реєстрація платником ЄП може бути анульована шляхом виключення з реєстру платників ЄП за рішенням фіскального органу, прийнятим на підставі акта перевірки, - з першого числа місяця, наступного за кварталом, у якому допущено порушення.

Як змінити групу платника єдиного податку, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Зміна групи платника єдиного податку".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини