Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оформити повернення неякісного спирту

22 березня 2019, 16:00
209
0
Реклама

Суб'єкт господарювання звернувся до ДФС з проханням надати консультацію щодо порядку дій виробника алкогольних напоїв у випадку постачання неякісного спирту та порядку оформлення повернення такого спирту. На це податківці відповіли ІПК від 18.03.2019 р. № 1073/6/99-99-12-01-02-15/ІПК.

Так, у разі врегулювання спору щодо відповідності якості партії відвантаженого спирту етилового та визнання його таким, що не відповідає вимогам чинного стандарту, покупцю спирту необхідно звернутися до ДФС щодо погодження реалізації залишків спирту (повернення) виробнику спирту.

Водночас, відвантаження спирту з акцизного складу відповідно до вимог п. 230 прим. 15 ПКУ оформлюється товарно-транспортними накладними, зареєстрованими в Єдиному реєстрі товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового та алкогольних напоїв, погоджених представником контролюючого органу на акцизному складі підприємства шляхом проставляння штампа "Виїзд дозволено" та особистого підпису.

Читайте також статтю "Акциз-2019: як зміняться ставки" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини