Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП – єдинник змінив місце провадження госпдіяльності: як діяти

25 березня 2019, 14:00
2967
0
Реклама

ГУ ДФС у Київській області повідомляє: якщо змінилась податкова адреса суб'єкта господарювання, місце провадження господарської діяльності, види господарської діяльності, заява подається платниками єдиного податку І-ї та ІІ-ї груп не пізніше 20-го числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни - п. 298.5 ПКУ.

У разі зміни податкової адреси суб'єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності платниками єдиного податку ІІІ-ї групи заява подається разом з податковою декларацією за податковий (звітний) період, у якому відбулися такі зміни - п. 298.6 ПКУ.

Крім того, якщо зміна місця провадження господарської діяльності призводить до збільшення розміру ставки ЄП, зокрема у разі здійснення платниками ЄП господарської діяльності на територіях більш як однієї сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, то до платника, яким не подано заяву про зміну місця провадження діяльності, застосовується відповідальність, передбачена п. 122.1 ПКУ, - штраф у розмірі 50% ставки ЄП.

Хто може обрати спрощену систему оподаткування, дізнайтесь із ситуації "Умови перебування на спрощеній системі оподаткування".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини