Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи правомірна вимога печатки на договорі, одна зі сторін якого - бюджетна установа

27 березня 2019, 08:45
1056
0
Реклама

Держказначейство вказало що на такому типі договорів печатка не обов'язкова, але без підпису не обійтись

Господарський договір за загальним правилом викладається у формі єдиного документа, підписаного сторонами (стаття 181 ГКУ). Про це було згадано в листі Держказначейства від 01.10.2018 р. № 16-08/286-16069.

Відносини, що виникають у процесі складання, розгляду та виконання бюджетів, звітування про їх виконання та контролю за дотриманням бюджетного законодавства, а також відповідальності за порушення бюджетного законодавства регулюються Бюджетним кодексом України.

Таким чином, згідно з законодавством проставляння відбитка печатки виконавців робіт - суб'єктів господарювання на оригіналах підтвердних документів або їх копіях, які відповідно до укладених договорів виконують для бюджетної установи або одержувача відповідної роботи (надають послуги, постачають товари), не є обов'язковим.

Однак, діюче законодавство не містить винятків щодо відсутності на відповідних документах підписів сторін.

Читайте також статтю "Чи потрібно проставляти печатки на документах для Казначейства" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини