Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС дала поради платникам, які помилково сплатили податок на невірний рахунок

28 березня 2019, 09:00
10420
0
Реклама

Неуважність суб'єктів господарювання під час заповнення платіжних документів (рахунки, персональні дані, призначення платежу) при розрахунках з бюджетом часто призводить до непорозумінь в частині нарахування штрафних санкцій та надходження сплачених податків до категорії нез'ясованих платежів.

На це звертає увагу ГУ ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі.

З метою уникнення помилок під час розрахунків з бюджетом необхідно перевірте реквізити рахунків на сайті або безпосередньо в Центрі обслуговування платників податків за місцем реєстрації, ваші особові дані, призначення платежу тощо.

Якщо платник податків в банківському платіжному документі на сплату податкового зобов'язання зазначив неправильний код бюджетної класифікації, то кошти не надійдуть до відповідного рахунку, а сума податку не буде вважатися сплаченою. Коли помилку виявили й повторно перерахували податковий платіж на рахунок з правильними реквізитами до завершення граничного терміну сплати податкових зобов'язань - штрафні санкції та пеня не застосовуються.

Якщо платника податків із податковим номером, що визначений інформаційною системою з платіжного документа, не знайдено серед платників податків, що перебувають на обліку в органі ДФС, сума розрахункового документа розноситься до інтегрованої карти платника (далі - ІКП) зі спеціальним кодом "Платежі до з'ясування".

У разі відсутності платежів в інтегрованій картці платника суб'єкту господарювання необхідно написати заяву на повернення коштів, які пішли не за призначенням з обов'язковим документальним підтвердженням факту сплати.

Оскільки повернення здійснюється не раніше 20-ти денного терміну після отримання заяви, з метою уникнення штрафних санкцій, доцільно здійснити оплату за правильними реквізитами, а потім чекати повернення.

Неправильний код класифікації доходів бюджету в платіжці на сплату ПДФО: чим загрожує? Відповідь читайте у матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини