Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як НЕ треба уточнюватись у декларації з податку на прибуток

29 березня 2019, 09:00
709
0
Реклама

Платники податків, які ведуть бізнес із нерезидентами у своїй податковій звітності мають обов'язково зазначати суму податкових зобов'язань з податку утриманого та сплаченого з доходів, виплачених нерезидентам.

Інформацію про виплачені доходи нерезидентам, суми утриманого з них податку та застосовану для оподаткування ставку платники зазначають у додатку ПН до декларації з податку на прибуток, а суму утриманого податку вказують у рядках 23, 24, 25 в декларації.

При цьому, у разі самостійного виправлення помилок з податку на прибуток, який утримується при виплаті доходів нерезидентам, підприємством заповнюється рядок 31 уточнюючої декларації для збільшення або зменшення податкового зобов'язання звітного періоду, що уточнюється.

За словами податківців, ігнорування цих правил найчастіше призводить до негативних наслідків для платника.

Офіс великих платників навів, зокрема такий приклад.

"Забувши відобразити у податковій звітності суму податкових зобов'язань, яку утримано та сплачено при виплаті доходу іноземній компанії, відомий алкотрейдер намагався самостійно виправити допущені помилки шляхом подання уточнюючої декларації з податку на прибуток.

Проте, відобразивши суму податку, утриманого та сплаченого при виплаті доходів нерезиденту у рядках 23 і 25, не переніс її до рядку 31 (збільшення або зменшення податкового зобов'язання звітного періоду, що уточнюється).

Це призвело до ненарахування податку на прибуток, та як наслідок, формування в індивідуальній картці платника безпідставної переплати.

А далі, і до збільшення підприємству нарахування податку на суму понад 800 тис грн."

Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних. Лише у Liga: REPORT - аналіз ризиків блокування ПН/РК за кодом УКТ ЗЕД/ДКПП, перевірка реєстраційного ліміту ПДВ, а також миттєвий обмін документами з контрагентами.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини