Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли можна скористатись пільгою з податку на прибуток

29 березня 2019, 11:00
283
0
Реклама

Податківців запитали: яка сума пільги з податку на прибуток (у тому числі, якщо переноситься збиток з попереднього року у звітний) зазначається у Звіті про суми податкових пільг за звітний рік у разі застосування її у II та IV кварталах, якщо у IV кварталі сума пільги є меншою, ніж у II кварталі, та який строк користування такою пільгою?

Враховуючи те, що розрахунок пільги з податку на прибуток здійснюється на підставі показників декларації з податку на прибуток, яка заповнюється наростаючим підсумком з початку року, у Звіті про суми податкових пільг за звітний рік має зазначатися сума податку на прибуток, яка не сплачена до бюджету, розрахована на підставі показників декларації за звітний (податковий) рік.

При цьому строк користування такою пільгою, у разі застосування її у II та IV кварталах, є період з першого календарного дня II кварталу по останній календарний день звітного року.

Див. роз'яснення з категорії 102.22 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Liga: REPORT - современный облачный сервис предоставления отчетности и регистрации налоговых накладных. Только в Liga: REPORT - анализ рисков блокировки НН/РК по коду УКТ ВЭД/ГКПУ, проверка регистрационного лимита НДС, а также мгновенный обмен документами с контрагентами.

Попробуйте прямо сейчас. 7-дневный тестовый доступ без ограничений.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и страницу в Facebook, чтобы всегда быть в курсе бухгалтерских событий.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини