Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які податкові наслідки імпорту майна з метою внесення до статутного капіталу

12 квітня 2019, 08:30
1237
0
Реклама

На сьогодні немає норм чинного законодавства, які б визначали порядок інформування в будь-який спосіб органи ДФС щодо здійснення іноземних інвестицій шляхом внесення до статутного капіталу основних фондів. На цьому наголосили фахівці ДФСУ в ІПК від 05.04.2019 р. № 1452/6/99-99-15-02-02-15/ІПК.

Водночас контролери звернули увагу на деякі податкові наслідки здійснення іноземної інвестиції шляхом внесення до статутного капіталу юридичної особи вантажних автомобілів.

Податок на прибуток

У разі якщо операції із збільшення статутного капіталу шляхом внесення іноземних інвестицій у вигляді основних засобів підпадають під визначення контрольованих, то по таким операціям може виникати різниця, визначена у пп. 140.5.2 ПКУ.

ПДВ

Операція із ввезення основних фондів на митну територію України з метою подальшого внесення їх до статутного фонду юридичної особи - резидента є об'єктом оподаткування ПДВ та підлягає оподаткуванню за основною ставкою.

Отже, при ввезенні основних фондів на митну територію України особа, що здійснила таке ввезення, зобов'язана сплатити податкові зобов'язання з ПДВ, визначені за такою операцією відповідно до п. 187.8 та п. 190.1 ПКУ.

Суми ПДВ, які були сплачені до бюджету при розмитненні ввезених на митну територію України необоротних активів, у тому числі і тих, що ввозяться як внесок до статутного фонду, платник податку відповідно до ст. 198 ПКУ має право включити до складу податкового кредиту на підставі належним чином оформлених митних декларацій.

Про облікові наслідки імпорту товарів можна почитати в матеріалі "Імпорт товарів: бухгалтерський та податковий облік" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини