Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий порядок адміністрування акцизу на пальне може не запрацювати із 1 липня

12 квітня 2019, 10:00
456
0
Реклама

На офіційному порталі ВРУ розміщено проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України, щодо покращення адміністрування окремих податків і зборів (№ 10212 від 09.04.2019 р.), яким пропонується відстрочити набрання чинності змін до ПКУ в частині адміністрування акцизного податку, зокрема тих, що мають запрацювати 01.07.2019 (строки, на які пропонується відкласти набрання чинності окремими нормами не однакові, і коливаються в середньому від 1 до 3 років).

Як ідеться в пояснювальній записці до законопроекту, оскільки відповідні зміни передбачають розроблення та прийняття Кабінетом Міністрів України та Мінфіном підзаконних правових актів, що регулюють адміністрування акцизного податку, дата набрання чинності запропонованих змін (01.07.2019) є нереальною для належного виконання положень ПКУ платниками акцизного податку та суб'єктами господарювання, які набудуть статусу платника податку з 01.07.2019. Окрім того, запровадження на практиці нового механізму електронного адміністрування пального потребує значних інвестицій, матеріальних ресурсів і часу.

Про "акцизні" зміни до ПКУ, що запрацюють з 01.07.2019, ішлося в матеріалі-коментарі "Акцизний податок, адміністрування реалізації пального та спирту етилового" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини