Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як зміниться порядок заповнення платіжок на сплату ЄСВ із 2 травня

12 квітня 2019, 12:00
11692
0
Реклама

Для ЄСВ маємо норму, яка зобов'язує при виплаті зарплати одночасно надавати платіжку на перерахування відповідних сум ЄСВ або ж документи, що підтверджують фактичну сплату таких сум (ч. 2 ст. 24 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 08.07.2010 р. № 2464-VI).

Вимог стосовно заповнення реквізитів платіжного доручення наведено в додатку 8 до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою НБУ від 21.01.2004 р. № 22, а форма платіжного доручення затверджена додатком 2 до Інструкції № 22.

Пам'ятаймо, що для зарахування ЄСВ у Казначействі та його територіальних органах відкриваються небюджетні рахунки відповідному органу доходів і зборів винятково для обслуговування коштів ЄСВ (ч. 6 ст. 9 Закону № 2464). Тож рахунки для зарахування ЄСВ відкриваються на ім'я органів доходів і зборів.

https://buh.ligazakon.net/ua/news/185405_nov-rakhunki-dlya-splati-sv-dyatimut-vzhe-z-2-travnya

Казначейство уже повідомило: з 02.05.2019 функціонуватимуть нові рахунки для сплати ЄСВ, які відкриті на балансі центрального апарату Казначейства (код банку - 899998).

Тому й у полях "Отримувач" і "Код отримувача" платіжки при сплаті ЄСВ указуватимуться найменування органу ДФС та його код ЄДРПОУ. Водночас код бюджетної класифікації не вказується, бо ЄСВ не належить до доходів бюджету.

Зверніть увагу!

Якщо внаслідок реорганізації органів ДФС утворюється нова юрособа публічного права, тоді це спричиняє появу нового для неї коду ЄДРПОУ, а разом із цим по-новому відкриття на її ім'я рахунків для зарахування ЄСВ. Це буде актуально в тому випадку, якщо ми отримаємо оновлені ДПІ після утворення Державної податкової служби. До того ж зважаймо, що централізовано рахунки можуть відрити саме для центрального апарату ДФС. І тоді саме вона й буде отримувачем.

У полях "Банк отримувача" - Казначейство України, а в полі "Код банку отримувача" вказуватиме МФО Казначейства України - 899998.

Звісно ж у полі "Рахунок отримувача" новий рахунок для сплати ЄСВ, який буде відкрито із 02.05.2019.

Заповнити платіжне доручення на сплату податків із зарплати допоможе матеріал газети "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини