Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено порядки ведення реєстру екземплярів РРО та реєстру ЦСО РРО

12 квітня 2019, 12:15
249
0
Реклама

Мінфін оприлюднив порядки ведення реєстру екземплярів РРО та реєстру ЦСО РРО завдяки яким очікується спрощення реєстраційної процедури та зменшення навантаження на суб'єкта господарювання - користувача РРО можливо досягти шляхом спрощення документообігу, організованого між суб'єктом господарювання, ЦСО та контролюючим органом.

Передбачається що протягом трьох місяців, наступних за місяцем набрання чинності наказом, виробники (постачальники) подають заяви про включення до Реєстру всіх екземплярів РРО, поставка яких була здійснена до набрання чинності цим наказом, строк служби яких не сплив та які не включені до Реєстру.

Якщо на момент отримання заяви про включення моделі (модифікації) РРО до Реєстру такий РРО вже включений до Реєстру, заява виробника (постачальника) вважається заявою про внесення змін до Реєстру.

Включення екземплярів РРО до Реєстру, які були зняті з реєстрації в органах ДФС (шляхом скасування реєстрації) до набрання чинності наказом, які не включені до Реєстру та щодо яких не сплив строк служби, може бути здійснене органом ДФС у загальному порядку, в тому числі на підставі заяви виробника (постачальника) або звернення суб'єкта господарювання - користувача РРО та доданих до неї копій документів, що підтверджують факт купівлі або безоплатного отримання РРО у власність, іншого документа, що підтверджує право власності або користування РРО, а також копії паспорта (формуляра) РРО та паспорта модема (у разі застосування зовнішнього модема).

Зверніть увагу, що разом з набранням чинності затверджених порядків ведення реєстру екземплярів РРО та реєстру ЦСО РРО набирають чинності окремі положення наказу Мінфіна № 773 зокрема:

· з'явиться можливість власникам РРО реєструвати їх подавши лише одну заяву за спрощеною формою.

· скасувано вимогу вклеювати звітні чеки в книгу КОРО наприкінці кожного дня

· дозволено не використовувати книги КОРО (за виключенням випадку якщо касовий апарат зламався або відсутня електроенергія, тоді він зобов'язаний припинити продаж або надання послуг до відновлення роботи РРО).

Наказ Мінфіну від 13.02.2019 р. № 64

Читайте також статтю "Революційні РРО/КОРО - покращення від Мінфіну: що потрібно знати" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини