Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Резидент продає акції за кордоном: що з ПДФО і ВЗ?

18 квітня 2019, 10:00
803
0
Реклама

Фізособа-резидент безоплатно отримала акції іноземної компанії, або продала такі акції за межами України, відповідно, отримала дохід. Як бути з оподаткуванням?

Платниками ПДФО, є, зокрема, фізособа - резидент, яка отримує доходи як з джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи.

Порядок оподаткування іноземних доходів встановлено п. 170.11 ПКУ. Що стосується продажу цінник паперів, то у цьому випадку слід керуватися нормами п. 170.2 ПКУ (оподаткування інвестиційного прибутку).

Детально питання оподаткування інвестиційного прибутку розкрите у ситуації для бухгалтера "Оподаткування ПДФО інвестиційного прибутку"

ДФС же у ІПК від 11.04.2019 р. № 1568/Г/26-13-06-12-ІПК наголосила, що дохід, отриманий фізособою-резидентом з джерел за межами України, в тому числі, у вигляді вартості безоплатно отриманої акції, а також дохід від продажу вказаної акції за межами України, включається до доходу такої фізособи, як іноземний дохід та оподатковується за наслідками річного декларування ПДФО і ВЗ.

Тобто фізособа має самостійно задекларувати такий дохід, відобразити його у річній Декларації про майновий стан і доходи та за результатами декларування сплатити ПДФО.

Алгоритм розрахунку податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів, отриманих від операцій з інвестиційними активами знайдете за посиланням.

Для отримання доступу до документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть усі переваги продукту.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Також нагадаємо, що відповідно до п. 164.4 ПКУ, під час нарахування (отримання) доходів, отриманих у вигляді валютних цінностей або інших активів (вартість яких виражена в іноземній валюті або міжнародних розрахункових одиницях), такі доходи перераховуються у гривні за валютним курсом НБУ, що діє на момент нарахування (отримання) таких доходів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини