Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нерезидент перерахував передоплату (аванс) в інвалюті: на яку дату визнавати ПДВ-зобов’язання

22 квітня 2019, 12:00
1021
0
Реклама

Платник ПДВ надає послуги нерезиденту. Попередню (авансову) оплату за такі послуги платник податку отримує в іноземній валюті. На яку саме дату визнавати податкові зобов'язання з ПДВ: на дату надходження коштів на розподільчий рахунок чи на дату надходження коштів на поточний рахунок в іноземній валюті або в національній валюті?

У разі отримання попередньої (авансової) оплати в іноземній валюті за надані нерезиденту послуги, місце постачання яких визначено на митній території України, податкові зобов'язання з ПДВ визначаються на дату надходження коштів з розподільчого рахунка на поточний рахунок:

в національній валюті - на суму коштів, які надійшли від обов'язкового продажу іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку України;

в іноземній валюті - на суму коштів в іноземній валюті, що надійшла на такий рахунок, перерахованій у гривні за офіційним курсом НБУ.

Про це зазначила ДФС в роз'ясненні у категорії 101.06 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Більше про постачання послуг нерезидентам читайте в матеріалі "Послуги для нерезидента: облік й оподаткування" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини