Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Помилка у графі 2 зведеної податкової накладної: як заповнити розрахунок коригування

23 квітня 2019, 08:00
525
0
Реклама

У разі складання зведених податкових накладних під час нарахування компенсуючих ПДВ-зобов'язань у графі 2 "Опис (номенклатура) товарів/послуг продавця" зведеної податкової накладної платником зазначаються дати складання та порядкові номери податкових накладних, складених на такого платника податку при постачанні йому товарів/послуг, необоротних активів, за якими визначаються податкові зобов'язання відповідно до п. 198.5 та п. 199.1 ПКУ. Як виправити помилку, якщо в графі 2 зведеної податкової накладної зазначили неправильний номер відповідної податкової накладної?

Якщо платником податку у графі 2 зведеної податкової накладної, складеної відповідно до вимог п. 198.5 та п. 199.1 ПКУ, зазначено неправильний номер податкової накладної, складеної на такого платника податку при постачанні йому товарів/послуг, необоротних активів, та така помилка не призводить до змін обсягів постачання або зменшення/збільшення податкових зобов'язань, то платник податку складає розрахунок коригування, в якому одним рядком виводяться в "0" показники рядка в якому допущено помилку та додається новий рядок з виправленими показниками, якому присвоюється новий черговий порядковий номер, що не зазначався в податковій накладній.

У такому розрахунку коригування в обох рядках зазначається однакова група коригування та зазначається код причини 201 "Коригування зведеної податкової накладної, складеної відповідно до п. 198.5 ст. 198 ПКУ" або 202 "Коригування зведеної податкової накладної, складеної відповідно до п. 199.1 ст. 199 ПКУ" (в залежності від того з яким типом причини складена зведена податкова накладна).

Див. роз'яснення ДФС у категорії 101.15 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Про порядок складання і реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування до них читайте в рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Податкова накладна".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини