Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи є порушенням використання плівки як допоміжного методу фіксування акцизної марки

24 квітня 2019, 08:00
287
0
Реклама

У разі виробництва на митній території України алкогольних напоїв і тютюнових виробів чи ввезення таких товарів на митну територію України платники податку зобов'язані забезпечити їх маркування марками встановленого зразка у такий спосіб, щоб марка акцизного податку розривалася під час відкупорювання (розкривання) товару. Наявність наклеєної в установленому порядку марки акцизного податку встановленого зразка на пляшці (упаковці) алкогольного напою та пачці (упаковці) тютюнового виробу є однією з умов для ввезення на митну територію України і продажу таких товарів споживачам, а також підтвердженням сплати податку та легальності ввезення товарів (п.п. 226.1, 226.2 ПКУ).

Пунктом 20 Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів, затвердженого постановою КМУ від 27.12.2010 р. № 1251, передбачено, що вважаються такими, що немарковані, алкогольні напої та тютюнові вироби у випадках, визначених п. 226.9 ПКУ, а також алкогольні напої з марками, що мають такі пошкодження:

· пошкодження, які унеможливлюють встановлення реквізитів, передбачених абз. 7 п. 5 цього Положення;

· наявність відкритого надриву з краю марки, розмір якого (ширина, довжина) перевищує такі значення: вертикальний надрив - 4х10 міліметрів; горизонтальний - 4х20 міліметрів; діагональний - 4х18 міліметрів (довжина діагонального розриву визначається як прямокутна проекція);

· пошкодження, внаслідок яких зменшилася довжина марки на 10 чи більше міліметрів або ширина марки - на 5 чи більше міліметрів;

· відсутність кута марки площею більше ніж 150 кв. міліметрів, довжина меншої сторони якого становить більше ніж 10 міліметрів.

З урахуванням викладеного вище фахівці ДФСУ в ІПК від 16.04.2019 р. № 1626/6/99-99-12-01-03-15/ІПК відзначили, що вважають за можливе використання допоміжних методів фіксування марок акцизного податку (поліетиленової плівки) при маркуванні алкогольних напоїв за умови забезпечення візуального доступу до реквізитів, які нанесені на марки акцизного податку.

Суб'єктам господарювання, що провадять діяльність з роздрібної торгівлі алкоголем і тютюновими виробами, цікавим може бути матеріал "Особливості роздрібного продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини