Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи мають право єдинники групи 3 здавати в оренду свердловини для видобутку підземних вод

24 квітня 2019, 17:00
695
0
Реклама

Підприємство-єдинник групи 3, що має спеціальний дозвіл на спеціальне водокористування, звернулось за роз'ясненнями:

· щодо правомірності видобутку засобами власної артезіанської свердловини підземної води з водних об'єктів для забезпечення своїх виробничих потреб (у обсязі, що не перевищує 1,5 кубічних метрів на добу);

· щодо наявності права здавати свердловину в оренду третій особі та купувати воду в неї.

Фахівці ДФСУ в ІПК від 17.04.2019 р. № 1655/6/99-99-12-02-03-15/ІПК роз'яснили, що визначена п. 5 пп. 291.5.1 ПКУ заборона перебування на спрощеній системі суб'єктів господарювання, які провадять господарську діяльність з видобування корисних копалин загальнодержавного значення, встановлена для видобування корисних копалин як виду економічної діяльності і не залежить від обсягу використаного ресурсу.

Водночас ПКУ не містить заборони на здійснення господарської діяльності щодо надання в оренду гірничих виробок, господарська діяльність із використанням яких на підставі відповідних дозвільних документів провадиться іншими суб'єктами господарювання, ніж ті, що обрали спрощену систему оподаткування.

Платникам єдиного податку цікавим може бути матеріал "Фінвідповідальність єдинників і наслідки порушення правил застосування спрощеної системи оподаткування" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини