Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зворотна тара постачальнику: що з ПДВ

25 квітня 2019, 16:00
2627
0
Реклама

Платник ПДВ закуповує у свого постачальника товари у зворотній тарі. Вартість тари забезпечено заставою. У момент чергового постачання порожню тару, яка залишилася з минулого разу, повертають постачальнику. Утім, буває й так, що тара не повертається довше ніж 12 місяців. Чи не буде така тара вважатися поставленим товаром?

Відповідно до п. 189.2 ПКУ вартість тари, що згідно з умовами договору (контракту) визначена як зворотна (заставна), до бази оподаткування не включається. У разі якщо у строк більше ніж 12 календарних місяців з моменту надходження зворотної тари вона не повертається відправнику, вартість такої тари включається до бази оподаткування отримувача.

Таким чином тара, яка не повернута більше ніж 12 календарних місяців, визнається товаром, операція з постачання якого відбулася з першого дня, наступного за сплином вказаного терміну. Виходячи з вартості такої тари визнаються податкові зобов'язання з ПДВ за ставкою 20%, складається податкова накладна, яка підлягає обов'язковій реєстрації в ЄРПН у встановлені терміни.

Див. ІПК ДФСУ від 18.04.2019 р. № 1681/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Облік тари ми розглядали в таких матеріалах електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

"Особливості обліку тари: основні моменти";

"Облік тари в покупця";

"Багатооборотна тара: облік у продавця".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини