Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 травня стартувала реєстрація акцизних складів

6 травня 2019, 14:00
2591
0
Реклама

ОВПП ДФС повідомляє, Законом України від 23.11.2018 р. №2628-VIII внесено, зокрема, зміни та доповнення до статей 14, 212, 230, 232 ПКУ.

Зазначеними змінами, які набудуть чинності з 1 липня 2019 р., ПКУ доповнено поняттями акцизного складу пересувного і розпорядника акцизного складу пересувного, викладено у новій редакції поняття акцизного складу і розпорядника акцизного складу, розширено визначення платника акцизного податку, змінено порядок реєстрації та роботи акцизних складів, встановлено, що ведення обліку обсягів пального або спирту етилового здійснюється у Системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (далі - СЕАРП та СЕ).

СЕАРП та СЕ запроваджується з 1 липня 2019 р. з урахуванням перехідних положень, визначених п. п. 22-24 підрозд. 5 розд. XX ПКУ, якими встановлено наступне.

Платники податку зобов'язані з 1 травня 2019 р. до 1 червня 2019 р. зареєструвати в СЕАРП та СЕ усі акцизні склади, розпорядниками яких такі платники податку будуть станом на 1 липня 2019 р.

Суб'єкти господарювання, які відповідатимуть визначенню платників податку з 1 липня 2019 р., зобов'язані до 1 липня 2019 р. зареєструватися платниками податку та зареєструвати в СЕАРП та СЕ усі акцизні склади, розпорядниками яких такі платники податку будуть станом на 1 липня 2019 р.

Отже, з 1 травня 2019 р. вводиться Реєстр платників акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового, за допомогою якого буде здійснюватися реєстрація платників акцизного податку-розпорядників акцизних складів/акцизних складів пересувних, акцизних складів/акцизних складів пересувних.

Зверніть увагу, що Законом №2628 передбачено внесення змін до Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів", згідно з якими з 1 липня 2019 р. запроваджується ліцензування діяльності усіх суб'єктів господарювання, які здійснюють, зокрема, діяльність із зберігання пального.

Що таке акцизні склади і для чого вони утворюються, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Акцизні склади".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини