Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдиний податок і ЗЕД: чи може поєднувати підприємець

10 травня 2019, 08:30
5687
0
Реклама

ГУ ФДС у Тернопільській області роз'яснило, що ЗЕД не конфліктує з можливістю перебування на єдиному податку. Головне, щоб підприємець дотримувався вимог ПКУ щодо перебування на спрощеній системі оподаткування.

Однак не все так просто, як здається на перший погляд.

Нагадаємо, що єдиноподатник, зокрема, не може займатися експортом та імпортом підакцизних товарів (ч.3 пп. 291.5.1 ПКУ).

Водночас єдинникам першої групи ЗЕД взагалі не світить. Адже хоч прямо їм ПКУ не забороняє здійснювати ЗЕД, проте вони мають проводити роздрібний продаж товарів із торгових місць на ринках або надавати побутові послуги населенню, до якого нерезиденти не належать. Найбільше пощастило єдинникам третьої групи - вони можуть імпортувати та експортувати товари, роботи та послуги (звісно, крім заборонених).

Як підприємцю правильно заповнити декларацію з єдиного податку розповість консультація "Декларація фізособи-єдинника: правила заповнення" газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеногох матеріалу та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини