Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Орендар приміщення протиправно продає в ньому алкоголь: чи є загроза орендодавцю

11 травня 2019, 10:40
377
0
Реклама

До фахівців ДФС звернулось підприємство з проханням роз'яснити, які наслідки йому загрожують у разі передачі в оренду частини нежитлових приміщень (закритої спортивної споруди) іншим суб'єктам господарювання з метою здійснення господарської діяльності ресторанів та реалізацію ними спиртних напоїв без відома підприємства.

У відповідь контролери завважили (ІПК від 02.05.2019 р. № 1915/6/99-99-12-01-02-15/ІПК), що згідно зі ст. 15 прим.3 Закону України "Про державне регулювання виробництва, обігу спирту етилового, плодового і коньячного, алкогольних напоїв і тютюнових виробів" від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР (далі - Закон № 481) продаж алкогольних напоїв у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі) заборонено.

За порушення вимог ст. 15 прим.3 Закону № 481 передбачена фінансова санкція у розмірі 6800 гривень (в частині продажу алкогольних напоїв у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі), тобто у невизначених для цього місцях) (ч. 2 ст. 17 Закону № 481).

Однак зазначена фінансова санкція застосовується до суб'єктів господарювання, які фактично здійснюють продаж алкогольних напоїв чи тютюнових виробів.

Торговцям алкоголем вроздріб цікавим може бути матеріал "Особливості роздрібного продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини