Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Члени фермерського господарства та самозайняті особи не сплатили ЄСВ: які наслідки?

11 травня 2019, 12:50
341
0
Реклама

ГУ ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника (ч. 12 ст. 9 Закону № 2464).

За несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) ЄСВ особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та члени фермерських господарств несуть фінансову відповідальність відповідно до ст. 25 Закону № 2464, а особи, які провадять незалежну професійну діяльність, також несуть адміністративну відповідальність відповідно до ст. 165 прим.1 КУпАП.

Водночас слід зазначити, що для членів фермерських господарств адміністративна відповідальність відповідно до ст. 165 прим.1 КУпАП не передбачена.

У якому розмірі та в які строки сплачують ЄСВ фізособи-підприємці, особи, які провадять незалежну профдіяльність, і члени фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Сплата ЄСВ підприємцями на загальній системі оподаткування, особами, які провадять незалежну професійну діяльність, та членами фермерського господарства".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини