Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Залишок реєстраційної суми передаємо правонаступнику: що для цього потрібно

13 травня 2019, 08:30
300
0
Реклама

У платника ПДВ, який реорганізується, наявний залишок реєстраційної суми, обчисленої за формулою із п. 200 прим. 1.3 ПКУ (СуммНакл). Такий залишок реєстраційної суми платник ПДВ - правонаступник реорганізованого платника ПДВ може зарахувати собі. Що для цього потрібно?

За наявності у платника податку, який реорганізується, реєстраційної суми (СуммНакл), такий платник податку має право подати заяву про використання такої суми під час обрахунку реєстраційної суми (СуммНакл) правонаступника (таблиця 5 додатка Д4 до декларації з ПДВ). Така заява подається у складі ПДВ-декларації за останній (звітний) період реєстрації платником ПДВ.

У разі підтвердження контролюючим органом за результатами документальної перевірки реєстраційної суми (СуммНакл), правонаступник реорганізованого платника ПДВ подає у складі декларації з ПДВ за звітні (податкові) періоди після такого підтвердження заяву про використання реєстраційної суми (СуммНакл) реорганізованого платника податку (таблиця 6 додатка Д4 до декларації з ПДВ) під час обрахунку реєстраційної суми (СуммНакл), такого правонаступника.

Див. ІПК ДФСУ від 02.05.2019 р. № 1928/6/99-99-12-02-01-15/ІПК.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини