Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З яким типом подавати декларацію у разі придбання будівлі у новому районі

13 травня 2019, 10:00
375
0
Реклама

Суб'єкт господарювання, який набув право власності на об'єкт нерухомості у новій адміністративно-територіальній одиниці, подає до контролюючого органу за місцезнаходженням об'єкта оподаткування податкову декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі - Декларація) за рік, у полі з типом Декларації "звітна" проставляє позначку "Х", а в рядку "Порядковий №" - "1".

У разі якщо платник податку подає до контролюючого органу за місцезнаходженням об'єкта оподаткування першу уточнюючу Декларацію, в якій уточнюється нарахована сума податку після настання граничного терміну подання Декларації, то у полі з типом Декларації "уточнююча" зазначається позначка "Х", а в рядку "Порядковий №" - "1". При поданні протягом року другої уточнюючої Декларації у рядку "Порядковий №" проставляється "2" і далі послідовно за порядком зростання кількості поданих з початку року Декларацій.

В аналогічному порядку буде проводитись нумерація "звітних нових" Декларацій.

Відповідне роз'яснення фахівців ДФС розміщене у категорії 106.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Платникам податку на нерухомість цікавим може бути матеріал "Декларація з податку на нерухомість: вивчаємо нововведення" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини