Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платника податків ліквідовано: чи повернуть йому надміру сплачені кошти

14 травня 2019, 13:15
455
0
Реклама

Податківці роз'яснюють, що у разі, якщо суми надміру сплачених грошових зобов'язань або суми невідшкодованих податків із відповідного бюджету перевищують суми грошових зобов'язань чи податкового боргу перед таким бюджетом, суми перевищення використовуються для погашення грошових зобов'язань або податкового боргу перед іншими бюджетами, а за відсутності таких зобов'язань (боргу) перераховуються в розпорядження такого платника податків.

Повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов'язань та пені у випадках, передбачених законодавством, здійснюється виключно на підставі заяви платника податку, яка може бути подана до територіального органу ДФС за місцем адміністрування (обліку) помилково та/або надміру сплаченої суми протягом 1095 днів від дня її виникнення (п. 5 Порядку № 1146).

При цьому підставою для зняття з обліку в контролюючих органах платників податків, державна реєстрація припинення яких здійснюється згідно із Законом України від 15 травня 2003 р. № 755-IV, є надходження відомостей про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Отже, повернення органами ДФС сум надміру сплачених грошових зобов'язань платнику податків, що ліквідується, можливе в період, що передує зняттю з обліку в контролюючих органах та виключно на підставі заяви платника податків.

Роз'яснення з категорії 135.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

За яких умов та в якому порядку платник податків може повернути помилково та/або надміру сплачені грошові зобов'язання та пеню, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Умови повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань та пені".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини