Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд скасував постанову Держпраці про перевірки «в будь-який час»

14 травня 2019, 23:10
6226
0
Реклама

14 травня Шостим апеляційним адміністративним судом прийнято постанову у судовій справі № 826/8917/17, якою визнано нечинною постанову КМУ № 295.

Саме цією постановою затверджений Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю. Саме у п. 11 цього Порядку вказано, що інспектор з праці може безперешкодно, без попереднього повідомлення самостійно в будь-яку годину проходити до будь-яких приміщень об'єкта відвідування, в яких використовується наймана праця.

Тепер же виходить так, що інспекційні відвідування згідно Постанови № 295 є незаконними і Держпраці має проводити перевірки виключно в рамках Закону України «Про основні засади державного нагляду(контролю) у сфері господарської діяльності».

Постанова суду набрала законної сили 14.05.2019 (див. ст. 325 Кодексу адміністративного судочинства України).

Дану інформацію уже розмістила Державна регуляторна служба.

Нагадаємо: раніше рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 26.12.2018 р. у справі № 826/8917/17 було винесено на користь КМУ і Постанову № 295 не визнали протиправною. Тож не виключно, що ця судова тяганина перейде до Верховного Суду.

Неофіційне працевлаштування осіб завжди перебуває перед прицілом перевірок Держпраці. Тож у газеті «Інтерактивна бухгалтерія» для цього є підбірка матеріалів на тему «Перевірки держпраці: працевлаштування працівників».

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини