Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд визнав недійсним договір з контрагентом: коригуємо ПДВ-зобов’язання

16 травня 2019, 11:10
245
0
Реклама

Договір з контрагентом визнано недійсним згідно з судовим рішенням. Чи потрібно коригувати ПДВ-зобов'язання постачальнику і як скласти розрахунок коригування до податкової накладної?

Ось що на це відповіли податківці.

У разі виникнення підстав для коригування податкових зобов'язань, визначених п. 192.1 ПКУ, постачальник складає розрахунок коригування до податкової накладної, складеної на дату виникнення податкових зобов'язань за операцією.

У графі 2.1 розділу Б такого розрахунку коригування зазначається код причини коригування, який відповідає причині, з якої здійснюється таке коригування (у разі, якщо коригування здійснюється на підставі судового рішення, графа 2.1 заповнюється виходячи з того, у зв'язку з чим суд прийняв таке рішення, та виходячи із суті господарських операцій, які здійснюються у зв'язку з його виконанням, підтверджених відповідними бухгалтерськими документами).

Див. ІПК ДФСУ від 08.05.2019 р. № 2038/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Про порядок складання і реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування до них читайте в рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Податкова накладна".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини