Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Строки розрахунків за операціями з експорту робіт та послуг не будуть контролюватися

16 травня 2019, 14:30
2466
0
Реклама

Національний банк спростив валютний нагляд за дотриманням граничних строків розрахунків для експорту робіт, послуг та прав інтелектуальної власності, а також низки операцій з експорту та імпорту товарів.

Зокрема, як зазначено в офіційному прес-релізі, завдяки змінам, затвердженим постановою Правління НБУ від 14.05.2019 р. № 67 (набули чинності 16.05.2019), граничні строки розрахунків за зовнішньоекономічними операціями (на сьогодні - 365 днів) не будуть розповсюджуватися на наступні операції:

· імпорт товарів за державними контрактами з оборонного замовлення;

· імпорт послуг чи лікарських засобів за угодами Міністерства охорони здоров'я України із спеціалізованими організаціями, а також імпорт послуг для лікування громадян із рідкісними (орфанними) захворюваннями;

· імпорт товарів, які використовуються для виробництва космічної та авіаційної техніки та агрегатів;

· експорт-імпорт товарів у межах угод про розподіл продукції;

· експорт робіт, послуг (крім транспортних і страхових послуг та робіт) та прав інтелектуальної власності.

Крім цього, НБУ дозволив банкам завершувати валютний нагляд за дотриманням бізнесом граничних строків розрахунків за операціями з експорту товарів після зарахування коштів за акредитив.

Суб'єктам ЗЕД цікавим може бути матеріал "Чи треба складати первинний документ на курсові різниці: судова практика" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини