Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Без зареєстрованого в ЄРПН розрахунку коригування ПДВ-зобов’язання не зменшити

20 травня 2019, 16:20
264
0
Реклама

Операцію з повернення постачальником покупцю коштів за товари/послуги, за якою в ЄРПН не зареєстровано розрахунок коригування до відповідної податкової накладної, в податковій звітності з ПДВ такого постачальника не відображають. Таке зазначила ДФС у своєму роз'яснені в категорії 101.15 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Адже зменшити суму податкових зобов'язань постачальник має право лише після реєстрації в ЄРПН розрахунку коригування до податкової накладної.

Тому, якщо за операцією з повернення коштів покупцю розрахунок коригування до податкової накладної не складений (але мав бути складений), то постачальник, враховуючи термін позовної давності, має скласти розрахунок коригування на зменшення податкових зобов'язань. Такий розрахунок коригування потрібно складати на дату повернення коштів.

Постачальник зобов'язаний направити цей розрахунок коригування покупцю для реєстрації в ЄРПН або зареєструвати його самостійно в ЄРПН, якщо податкова накладна не підлягала наданню отримувачу (покупцю).

Про порядок складання і реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування до них читайте в рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Податкова накладна".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини