Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аудитори платитимуть АПУ відсоток винагороди з кожного договору

4 червня 2019, 17:00
1141
0
Реклама

Рада Аудиторської палати України встановила розмір внеску, який сплачують суб'єкти аудиторської діяльності на користь такого органу. Ставка невелика - 0,8% винагороди (без урахування ПДВ). Але сплачувати слід з кожного договору з надання аудиторських послуг з обов'язкового аудиту підприємствам, які не становлять суспільний інтерес. Рішення діє стосовно обов'язкового аудиту указаних підприємств, звіт за яким видали після 01 січня 2019 року.

Нагадаємо, що для забезпечення діяльності АПУ аудитори сплачують за кожен договір з обов'язкового аудиту підприємств, що не становлять суспільний інтерес, два внески. Перший - фіксований, його розмір становить 0,3 мінзарплати, встановлений на 1 січня відповідного року. А розмір другого має визначатися у відсотках суми винагороди за договором. Ось його і встановила Рада АПУ.

До речі, раніше уряд запровадив розмір внеску, який аудитори сплачують на користь Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю. Він становить (без ПДВ) 1% винагороди за договором з надання аудиторських послуг з обов'язкового аудиту підприємствам, що становлять суспільний інтерес.

Джерело: рішення Ради Аудиторської палати України від 25.04.2019 р. № 12/1.

Про те, для кого аудит фінзвітності обов'язковий, читайте в матеріалі газети «Інтерактивна бухгалтерія».

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини