Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Контрагент відшкодував збиток: до яких податкових наслідків готуватись

5 червня 2019, 10:00
1108
0
Реклама

Фіскали вказали, що операція з відшкодування збитку контрагентом має податкові наслідки як з податку на прибуток, так і з ПДВ.

Кошти, перераховані платнику ПДВ на його банківський рахунок у вигляді відшкодування збитків, податківці розцінюють як компенсацію вартості майна.

Така операція, на думку ДФС, вимагає включення суми зазначеної компенсації до бази оподаткування ПДВ і нарахування податкових зобов'язань.

На нашу думку, висновок контролерів у цьому випадку доволі спірний. Адже при відшкодуванні збитків переходу права власності на товар не відбувається, особливо, якщо на момент отримання компенсації такого майна фактично вже немає.

Що ж стосується податку на прибуток, то для визначення об'єкту оподаткування за вказаними операціями достатньо сформувати фінрезультат за правилами бухобліку.

Джерело: ІПК ГУ ДФС у Закарпатській області від 23.05.2019 р. № 2335/ІПК/07-16-12-01-10

Корисним на цю тему буде також наступний матеріал: "Договірні санкції з резидентами: податковий і бухгалтерський облік" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини