Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Куди звертатись за консультацією щодо підбору лічильників для акцизних складів

5 червня 2019, 17:50
337
0
Реклама

Щоб отримати консультацію з питань метрології та стандартизації засобів вимірювання, зокрема, витратомірів-лічильників обсягу виробленого та реалізованого пального і рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі, суб'єкти господарювання можуть звернутись до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Нафтогазової асоціації України, Наукового метрологічного центра - Національний науковий центр "Інститут метрології". На цьому наголосили фахівці ДФСУ в ІПК від 24.05.2019 р. № 2367/6/99-99-12-01-04-15/ІПК.

Суб'єкт господарювання розробляє проект встановлення засобів вимірювання, розраховує та підбирає перелік засобів вимірювання витратомірів-лічильників обсягу виробленого та реалізованого пального та рівнемірів-лічильників рівня пального виходячи з об'ємів зберігання пального, діаметрів трубопроводів, та інших виробничих та технологічних аспектів, що повинно забезпечити повноту обліку обігу пального.

Водночас контролери завважили: ДФС, яка є держателем та адміністратором Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників обсягу виробленого та реалізованого пального і рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі, проводить ідентифікацію витратомірів/рівномірів та занесення їх у відповідний реєстр, а НЕ займається їх підбором.

Джерело: ІПК ДФСУ від 24.05.2019 р. № 2367/6/99-99-12-01-04-15/ІПК.

Про "акцизні" зміни до ПКУ, що запрацюють з 01.07.2019, в т.ч. про строки обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та рівнемірами-лічильниками, ішлося в матеріалі-коментарі "Акцизний податок, адміністрування реалізації пального та спирту етилового" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини