Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оподатковують рентною платою операції з "грохочення" щебеню – ВС на стороні ДФС

10 червня 2019, 16:50
239
0
Реклама

Фіскали мають рацію у визначенні щебеню об'єктом оподаткування рентною платою, незалежно від кількості стадій дроблення. На цьому наголосив Верховний Суд в ухвалі від 12.03.2019 р. у справі № 804/4526/18. Також підлягають оподаткуванню операції з "грохочення", які по суті є операціями з сортування уламків дроблених гірських порід за розміром (фракцією щебеню)

Таким чином, слуги Феміди підтвердили правомірність визначення об'єктом оподаткування рентною платою продукції гірничого підприємства, яка утворюється без обмеження при визначених у пп. 14.1.150 ПКУ технологічних операціях збирання, дроблення або мелення, сушки, а також сортування.

ВС також підтримав позицію фіскалів у тому, що згідно з пп. 14.1.128 ПКУ обсяг видобутих корисних копалин (мінеральної сировини) - обсяг товарної продукції гірничого підприємства, яку гірничі підприємства відповідно до П(С)БО 9 "Запаси" обліковують як запаси.

Джерело: повідомлення Офісу великих платників податків ДФС

За що сплачують та як обчислюють ренту за видобування корисних копалин, читайте в матеріалі "Як розрахувати рентну плату за видобування корисних копалин і заповнити декларацію" газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини