Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Геть ямковий ремонт! В Україні оновлять ДБН для будівництва доріг

12 червня 2019, 09:45
1024
0
Реклама

Мінрегіон оновило державні будівельні норми щодо проектування доріг загального користування. Зокрема, ввели рекомендаційну вимогу застосовувати модифіковані бітуми при укладанні асфальтобетонного покриття на більшості трас. Це дороги І-ІІ категорій, а також інших категорій міжнародного і національного значення. Очікують, що це дозволить до 20% підвищити строк служби доріг з асфальтобетонним покриттям, покращити їх міцність та надійність в цілому.

Як стверджують урядовці, новації дозволять зробити дороги більш міцними, довговічними і стійкими до перепадів температур. Скажімо, якщо сьогодні середній строк служби доріг складає близько 10 років, то завдяки цим змінам вони прослужать ще на 2-3 роки більше. А влаштування такого більш ефективного покриття на дорогах обійдеться до 10% дорожче.

Згідно зі змінами у ДБН при розробленні проектної документації на будівництво автодоріг рекомендують передбачати дорожнє покриття із щебенево-мастикового асфальтобетону на бітумах, модифікованих полімерами або комплексом добавок, а верхнього шару основи дорожнього одягу - із асфальтобетону на модифікованих бітумах.

Завдяки своїм фізичним властивостям вони не піддають руйнуванню дорожнє покриття під впливом різних температур, характеризуються високою тепло- та морозостійкістю, а також еластичністю.

Зміни у ДБН В.2.3-4-2015 «Автомобільні дороги. Частина І. Проектування. Частина II. Будівництво» вступають в дію з 1 вересня. Вони будуть обов'язковими під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг.

Джерело: повідомлення Мінрегіону на Урядовому порталі

Аналітика, консультації, довідники для бухгалтера і вебінари в сервісі "Інтерактивна бухгалтерія"

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини