Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За які порушення найчастіше штрафують торгівельні заклади?

14 червня 2019, 11:15
327
0
Реклама

ОВПП ДФС повідомив перелік основних порушень, які виявили під час фактичних перевірок підприємств, які здійснюють оптово-роздрібну реалізацію алкогольних та тютюнових виробів.

Фахівці Офісу виявили такі порушення:

1) реалізація алкогольних напоїв в обмежений час, який, визначений Рішенням КМДА № 1529/5593.

Нагадаємо: за виявлені факти недотримання терміну реалізації алкогольних напоїв до порушників застосовують штрафні санкції у розмірі 6,8 тис грн. (ч. 9 ст. 153 Закону № 481/95-ВР);

2) реалізація алкогольних та тютюнових виробів без марок акцизного податку.

Зважайте, що за зберігання та реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка передбачена суттєва штрафна санкція (ст. 17 Закону № 481/95-ВР) - у розмірі 200 % вартості товарів, але не менше 17 тис грн.;

3) реалізація в роздріб тютюнових виробів за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін, встановлених виробниками або імпортерами та алкогольних напоїв - навпаки, за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни..

Перевірки торгівельних закладів фахівцями Офісу - процес постійний. А отже, при наявності підстав, визначених ст. 80 ПКУ, по таким суб'єктам проводять фактичні перевірки, як безпосередньо фахівці Офісу, так і фахівці територіальних органів ДФС.

Джерело: повідомлення Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби

Як підготуватись до виїзної торгівлі та, які документи при цьому потрібні, читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.


Консультації, аналітика, ситуації для бухгалтера, тематичні вебінари завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини