Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Бізнесу дозволили розрахуватися платіжними картками з іноземними партнерами

19 червня 2019, 14:00
1348
0
Реклама

Реагуючи на чисельні звернення українського бізнесу, НБУ уточнив, що суб'єкти господарювання можуть розраховуватись за торговельними зовнішньоекономічними договорами як валютними, так і гривневими платіжними картками, якщо операція не перевищує 150 тис. грн. Для цього прийняли постанову НБУ, що запрацювала із 14.06.2019 р.

Зміни внесли до Положення про здійснення операцій із валютними цінностями, затвердженого постановою Правління НБУ від 02.01.2019 р. № 2.

Вони дають можливість суб'єктам господарювання - резидентам (юрособи та ФОП) розраховуватися за ЗЕД-договором (контрактом, угодою, іншим документом, що застосовують в міжнародній практиці та може вважатись договором) з експорту/імпорту товарів за допомогою електронного платіжного засобу. Водночас це стосується операції за одним таким договором в один операційний день, якщо вона не перевищує незначний розмір.

Нагадаємо: незначний розмір валютної операції - розмір валютної операції (в еквіваленті за офіційним курсом гривні до іноземних валют, установленим НБУ на дату операції), який є меншим за розмір, установлений для фінансових операцій, які підлягають обов'язковому фінмоніторингу. Наразі це 150 тис.грн.

Джерело: постанова Правління НБУ від 13.06.2019 р. № 77, сайт НБУ.

Про особливості розрахунків корпоративною карткою під час відряджень можна дізнатися із матеріалу сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Аналітика, консультації, довідники для бухгалтера і вебінари в сервісі "Інтерактивна бухгалтерія"

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини