Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи спрацьовує спецрежим оподаткування ПДВ до постачання товарів народного промислу

24 червня 2019, 08:30
194
0
Реклама

Львівські податківці відзначили, що товари народного промислу не вписуються в поняття культурних цінностей, для операцій з постачання яких діє спецрежим оподаткування ПДВ, передбачений ст. 210 ПКУ.

Культурні цінності - це вироби мистецтва, предмети колекціонування або антикваріату - товари, що належать до товарних позицій за кодами 9701 - 9706 згідно з УКТ ЗЕД (п. 210.2 ПКУ).

До культурних цінностей (код 9703 згідно з УКТ ЗЕД), зокрема, входять оригінали скульптур і статуеток з будь-якого матеріалу. До товарної позиції 9703 не включають репродукції багатосерійного виробництва та кустарні вироби, які мають комерційний характер, навіть якщо ці вироби виконані художниками.

Отже, операція з постачання платником ПДВ товарів народного промислу, які мають комерційний характер, є об'єктом оподаткування ПДВ відповідно до п. 185.1 ПКУ. Їх оподатковують ПДВ на загальних підставах за основною ставкою.

Джерело: повідомлення на офіційному веб-сайті ГУ ДФС у Луганській області.

Обсяг зазначених операцій і суми ПДВ-зобов'язань за ними потрібно відображати в декларації з ПДВ. Більш детально про порядок заповнення декларації з ПДВ читайте в матеріалах "Декларація з ПДВ: алгоритм заповнення (Частина І)" і "Декларація з ПДВ: алгоритм заповнення (Частина ІІ)" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Аналітика, консультації, довідники для бухгалтера і вебінари в сервісі "Інтерактивна бухгалтерія"

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини