Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як податкові повідомлення-рішення впливають на реєстраційну суму податкових накладних?

26 червня 2019, 15:30
1089
0
Реклама

ДФС розповіла, як на показники СЕА ПДВ впливають податкові повідомлення-рішення за формами "В1", "В3" та "В4", які видають у разі завищення заявленої суми бюджетного відшкодування ПДВ.

За словами податківців, податкове повідомлення-рішення (далі - ППР) за формою "В3" зменшує показник "?Відшкод" реєстраційної формули і одночасно збільшує реєстраційну суму (?Накл).

ППР за формами "В1" та "В4" в частині суми завищення від'ємного значення, яке зараховують до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду, не впливають на значення показника ?Відшкод.

ППР за формою "В4" в частині суми завищення від'ємного значення, яку зарахували у зменшення суми податкового боргу з ПДВ, враховують при обрахунку показника ?Накл в СЕА ПДВ шляхом зменшення показника ?Відшкод.

Разом з цим, при внесенні за результатами перевірок податкової звітності з ПДВ за червень 2015 року ППР за формою "В4", показник ?Накл, збільшений в порядку п. 34 підрозділу 2 р. XX ПКУ, зменшують на суму зменшеного від'ємного значення суми ПДВ.

Джерело: роз'яснення ДФС у категорії 101.17 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Про те, як правильно декларувати суми бюджетного відшкодування, читайте в матеріалі "Бюджетне відшкодування з ПДВ: яку суму та в які строки повертають" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини