Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємцям-перевізникам затвердили нові форми статзвітності

27 червня 2019, 14:15
411
0
Реклама

Державна служба статистики запровадила нові форми статспостереження щодо фізичних осіб-підприємців, які здійснюють перевезення. Попередні варіанти цих форм були затверджені три роки тому. Нові слід буде подавати з наступного року.

Першою йде форма державного статистичного спостереження № 51-вант (2 рази на рік) "Обстеження фізичної особи-підприємця, що здійснює вантажні автомобільні перевезення на комерційній основі".

Отже, вперше звітувати за вказаною формою суб'єкти господарювання будуть за ІІ тиждень квітня 2020 року. Цю форму фізособи-підприємці будуть подавати територіальному органу Держстату не пізніше 25 квітня і 25 жовтня за підсумками відповідно других тижнів квітня та жовтня.

Другим новачком стане форма № 51-пас (2 рази на рік) "Обстеження фізичної особи-підприємця, що здійснює пасажирські автоперевезення на маршруті". Цю форму звітності вперше складатимуть за ІІ тиждень травня 2020 року. Подають її туди ж, куди й колегу, але не пізніше 25 травня і 25 листопада на підставі даних відповідно других тижнів травня і листопада.

Джерело: наказ Держстату від 14.06.2019 р. № 216.

Про те, як складати податкові накладні при продажу проїзних і перевізних документів через каси на підставі агентських угод, читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини