Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна подати уточненку щодо податкової знижки

1 липня 2019, 09:00
225
0
Реклама

Полтавські податківці пояснили, чи має право фізособа подати уточнюючу декларацію, якщо вона не врахувала при поданні річної податкової декларації документально підтверджені суми, які дають право на податкову знижку.

У такому разі платник може подати уточнюючу декларацію до 31 грудня включно наступного за звітним податкового року. А все тому, що право на податкову знижку надають лише за наслідками звітного податкового року.

Обгрунтуванням для такої позиції послужило те, що підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображає платник податку у річній податковій декларації. Її подають по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року (пп. 166.1.2 ПКУ). А якщо платник податку не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, то таке право на наступні податкові роки не переноситься (пп. 166.4.3 ПКУ).

Джерело: Головне управління ДФС у Полтавській області

Податкова знижка на навчання: що потрібно для її отримання? Рекомендації у газеті "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини