Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що робити платнику, якщо немає підтвердження про реєстрацію податкової накладної

1 липня 2019, 10:35
1003
0
Реклама

Тернопільські податківці розглянули ситуацію, коли платник не отримав підтвердження про реєстрацію податкової накладної. Йдеться про випадок, коли протягом операційного дня не надійшла квитанція про прийняття або неприйняття, або зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування.

На думку контролерів, в такому разі слід звернутись до контролюючих органів ДФС з детальним описом ситуації.

Як відомо, при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку - продавець товарів/послуг зобов'язаний в установлені терміни скласти податкову накладну, зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних та надати покупцю за його вимогою. А підтвердженням продавцю про прийняття його податкової накладної та/або розрахунку коригування до ЄРПН є квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі, яка надходить протягом операційного дня.

Платник податку через електронний кабінет шляхом перегляду в режимі реального часу має доступ до даних ЄРПН щодо складених ним чи його контрагентами податкових накладних та/або розрахунків коригування.

Джерело: Головне управління ДФС у Тернопільській області

Про реєстрацію в ЄРПН податкових накладних розповість матеріал газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини