Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як уникнути блокування податкових накладних?

1 липня 2019, 11:35
932
0
Реклама

Київські податківці нагадали про нещодавні зміни в блокуванні податкових накладних/розрахунків коригування і розповіли, як можна цього уникнути.

Для уникнення подальшого зупинення податкових накладних платник податку має право звернутися до контролюючого органу, на обліку в якому він перебуває, з проханням виключити його з переліку ризикових суб'єктів господарювання. При цьому потрібно подати документи, які підтверджують реальність здійснення господарської діяльності.

Якщо ж платника податку виключать з переліку ризикових суб'єктів господарювання, податкові накладні/розрахунки коригування НЕ блокуватимуть. Звичайно, за умови, що підприємство буде дотримуватися відповідних нормативних актів, та вестиме господарську діяльність у спосіб, що не суперечить іншим нормам законодавства.

Джерело: ІПК ГУ ДФС у Київській області від 14.06.2019 р. № 2758/ІПК/10-36-12-01.

Нагадаємо, що нещодавні зміни до порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН дещо збільшать кількість блокувань податкових накладних/розрахунків коригування. А що це за нововведення, ми розповідали в матеріалі "Блокування податкових накладних: урядовці посилили фейсконтроль для отримання імунітету" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини