Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Імпортери пального повинні скласти додаткові декларації

1 липня 2019, 15:45
195
0
Реклама

Імпортерам пального слід оформити до 15 липня 2019 р. додаткові декларації до тимчасових митних декларацій, пальне за якими випущено в митний режим до 30 червня 2019 р. Саме так радять діяти податківці.

Адже це забезпечити можливість врахувати в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового обсяги пального, ввезеного на митну територію України до 1 липня 2019 р.

Акцизні накладні/розрахунки коригування, складені до 30 червня 2019 р. (включно), реєструються в ЄРАН до 15 липня 2019 р. включно (п. 23 підрозд. 5 розд. XX ПКУ).

Розподіл обсягів залишків пального, що обліковуються у платників акцизу в СЕАРП, між акцизними складами/акцизними складами пересувними, здійснюють на підставі акцизних накладних у двох примірниках, складених з 16 до 20 липня 2019 р. (включно) платниками акцизу та суб'єктами господарювання, які з 1 липня 2019 р. не підпадають під визначення платників цього податку відповідно до п. 212.1 ПКУ.

Нагадаємо: з 1 липня набирають чинності внесені Законом № 2628-VIII зміни до ПКУ, якими запроваджується система електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового.

Джерело: офіційний портал ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Як зареєструватись платником акцизного податку з реалізації пального, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Реєстрація платників акцизного податку, що реалізують пальне".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини