Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Нацбанк скасував частину валютних обмежень

2 липня 2019, 18:00
1212
0
Реклама

НБУ врахував численні звернення бізнесу і відмінив низку обмежень для українських компаній, іноземних інвесторів та дипломатичних представництв. Зміни у валютному законодавстві затверджені Постановою НБУ від 27.06.2019 р. № 86 і набрали чинності уже 2 липня.

Постановою № 86 Нацбанк:

скасував ліміт на фінансування закордонних представництв та відокремлених підрозділів українських компаній. Водночас, банки зобов'язані отримувати від компаній розгорнутий кошторис та інші документи, якими обґрунтовано необхідність такої транзакції.

спростив реінвестування доходів іноземних інвесторів від операцій з українськими цінними паперами. Відтепер, нерезиденти можуть переказувати кошти, отримані за цінними паперами, що обліковуються в іноземному банку-депозитарії, з коррахунку цієї установи на власний рахунок в Україні.

скасовував заборону розрахунків іноземною готівкою оплати фіз- та юрособами консульських зборів за легалізацію товаросупровідних документів у дипломатичних представництвах або консульствах країн, які не приєдналися до Гаазької конвенції від 05.10.1961 р.

розширив перелік транзакцій, які дозволено проводити в інвалюті в Україні. НБУ додав до переліку операції між Кабміном і фінустановами в рамках міжнародних договорів про кредити, гранти, позики.

удосконалив ризик-орієнтований нагляд банків у частині перевірок іноземних банків-контрагентів, переказ яким здійснюють українські компанії. Відтепер банки самостійно на підставі інформації з публічних джерел визначатимуть ступінь ризику іноземних банків-контрагентів за валютною операцією.

За повідомленням НБУ.

Також нагадуємо, що з 20 червня НБУ скасував обов'язковий продаж валютної виручки. Детальніше про це читайте у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу матеріалів видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини