Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Таксистам хочуть передбачити першу групу єдиного податку та пільгу на купівлю авто

3 липня 2019, 09:30
1936
0
Реклама

На сьогодні українське таксі перевозить приблизно 2 млн пасажирів щоденно. Більше 220 тис. осіб задіяні у таксомоторних перевезеннях в Україні і не можуть легалізувати свою діяльність, а близько 200 тис. транспортних засобів використовують у даній сфері послуг незаконно і навіть можуть бути конфісковані. Так пояснюють автори законопроекту № 10404 необхідність підтримки підприємців, які надають послуги таксі.

Аби посприяти діяльності таксі в Україні запропонували:

1) віднести підприємців, які надають послуги таксі (49.32 КВЕД) або послуг з перевезення на замовлення (49.39 КВЕД), до платників єдиного податку першої групи;

2) тимчасово, до 31 грудня 2022 року включно, звільнити від ПДВ операції з постачання легкових автомобілів вітчизняного виробництва, що відповідають критеріям нового транспортного засобу згідно із ПКУ. При цьому покупець має одночасно:

- надати копію документу, що підтверджує його державну реєстрацію як суб'єкта господарювання (фізособа-підприємець або юрособа), основним видом діяльності якого є надання послуг таксі (49.32 КВЕД) або послуг з перевезення на замовлення (49.39 КВЕД);

- надати копію чинного дозвільного документу на здійснення діяльності з надання послуг таксі, що виданий не раніше, аніж за 6 календарних місяців до дати постачання легкового автомобіля;

- надати дійсну довідку про відсутність заборгованості з податків, зборів та платежів.

Водночас хочуть переписати правила на ринку таксі. Також було зареєстровано законопроект № 10403 про перевезення на таксі та легковими автомобілями на замовлення.

Джерело: законопроекти № 10403 і № 10404 від 27.06.2019 р.

Підприємців може зацікавити матеріал "ФОП-єдинник без доходу і несплата ЄСВ: чи дійсно все так райдужно?" у видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини