Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Копія оригіналу без напису про відповідність – чи дійсний документ?

3 липня 2019, 10:45
4600
0
Реклама

Копії документів, що підтверджують повноваження представників, набирають юридичної сили, якщо їх склали за Правилами організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, затверджені наказом Міністерства юстиції України від 18.06.2015 р. № 1000/5. Відповідно до Правил напис про засвідчення копії складається зі слів "Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів (ініціалу імені) та прізвища, дати засвідчення копії.

Тому судді вирішили, що відсутність на копії напису про її засвідчення "Згідно з оригіналом" чи в іншому словесному виразі дає підстави вважати копію документа такою, що не посвідчена в установленому порядку.

Джерело: Постанова ВС від 08.05.2019 р. у справі № 160/7887/18

Радимо більш докладно про цю проблему почитати в статті "Згідно з оригіналом" чи "Копія вірна"? або Як правильно засвідчити копії документів" газети "Інтерактивна бухгалтерія"

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини