Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відправка Z-звітів до ДФС не рівнозначна їх електронному зберіганню

4 липня 2019, 11:10
354
0
Реклама

Cформовані фіскальні звітні чеки (Z-звіти) РРО вносять до фіскальної пам'яті, де вони й зберігаються. Про це відмічає ДФС в ІПК № 2912/6/99-99-14-05-01-15/ІПК.

При цьому у разі заміни РРО, виходу його з ладу ДФС рекомендує зберігати фіскальні звітні чеки (Z-звіти) у будь-який незаборонений чинним законодавством спосіб аби підтвердити факт оприбуткування готівки.

Однак чи буде вважатись передача до ДФС щоденних фіскальних звітних чеків, що містяться на контрольній стрічці в пам'яті РРО чи пам'яті приєднаних до них модемів, провідними і безпровідними каналами зв'язку належним електронним зберіганням фіскальних звітних чеків?

Податківці уважають, що такі дії не рівнозначні зберіганню вказаних документів суб'єктами господарювання.

Пояснюють вони це тим, що у ДФС не передбачено функції щодо електронного зберігання для суб'єктів господарювання щоденних звітних фіскальних звітних чеків, що містяться на контрольній стрічці в пам'яті РРО.

Тому суб'єкт господарювання зобов'язане їх зберігати у фіскальній пам'яті РРО, чи у будь-який незаборонений чинним законодавством спосіб у порядку, визначеному суб'єктом господарювання.

Джерело: ІПК ДФС від 25.06.2019 р. № 2912/6/99-99-14-05-01-15/ІПК.

Суб'єкти господарювання, які застосовують РРО, повинні щодо нього звітувати до органів ДФС. Як саме це потрібно робити? Які звіти подавати? Про це читайте в матеріалі "РРО-звітність: електронна й паперова".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини